Evenementen

sep 2023

Vleermuizen
27-09-2023 10:30 - 12:00 - Vleermuizen

Engbert van Oort woont in Loenen en heeft de afgelopen 20 jaar een actieve betrokkenheid bij alles wat vliegt en fladdert, inclusief vleermuizen, ervaren. De drie V.V.V.’s houden hem letterlijk dag en nacht bezig.

Tijdens zijn opleiding tot Natuurgids raakte hij geïnteresseerd in het vliegende zoogdier genaamd de vleermuis. Aangezien hij al jarenlang interesse had in alles wat vliegt, was het voor hem een kleine moeite om zich te verdiepen in het wel en wee van de vleermuis.

Nu, zo’n 20 jaar later, heeft hij verschillende onderzoeken uitgevoerd, excursies georganiseerd en lezingen gegeven over vleermuizen. Hij durft te zeggen dat hij inmiddels aanzienlijke kennis heeft verworven over deze geraffineerde nachtelijke voedselverzamelaars.

Op 27 september wil Engbert graag zijn kennis en ervaring over deze fascinerende dieren met u delen.

 

afb. Vleermuis en maan, Biho Takashi

Lees meer...

nov 2023

Lezing Suzanna Jansen
03-11-2023 20:00 - 22:00 - Lezing Suzanna Jansen

Suzanna Jansen komt naar Studio Idee!

Ze vertelt over haar nieuwste boek De omwenteling of de eeuw van de vrouw in Studio Idee, georganiseerd door Boek en Kantoor Marinus van Kralingen. Daarin schetst ze de afgelopen 100 jaar vanuit het perspectief van vrouwen. Een eeuw geleden kregen vrouwen minder loon, werden op hun trouwdag ontslagen, en waren bij wet handelingsonbekwaam. In geen enkele eeuw veranderde het leven van vrouwen zo sterk – en dus dat van ons allemaal. Met dit verhaal van onze moeders en oma’s legt ze tegelijk de wortels bloot van de genderverhoudingen van onze tijd.

 

Over Suzanna Jansen

Suzanna Jansen is schrijfster en verteller. In haar boeken onderzoekt ze het verleden omdat ze het heden wil begrijpen. Het gaat haar om gewone mensenlevens, en hoe grote maatschappelijke ontwikkelingen daarop ingrijpen – armoede, de positie van vrouwen, de noodzaak om kunst te maken tegen de keer in, of wat er gebeurt als er in je land een oorlog uitbreekt.
Als spreekster over haar werk biedt ze haar luisteraars een ander perspectief op onze tijd. In samenwerking maakte ze ook een audiotour, ze creëert luisterwandelingen door het decor van haar boeken, maakt en werkt mee aan theater en vertelvoorstellingen, en heeft nog veel meer plannen

Lees meer...

Reacties zijn gesloten.