Pentaconcert

Datum/Tijd: 11-09-2021, 20:00 - 21:30 uur

Locatie: Studio Idee

Pentaconcert

Wat een toeval! In 1801 componeerden zowel Beethoven als Boccherini prachtige werken voor strijkkwintet. Het zou kunnen dat Beethoven vijf jaar eerder in 1796, toen hij het Pruisische hof van Friedrich Wilhelm II bezocht, Boccherini’s muziek hoorde. Dat ze elkaar ontmoet hebben is zeer onwaarschijnlijk. Boccherini was daar op dat moment weliswaar geëngageerd als ‘compositeur de notre chambre’, maar op afstand. Hij woonde in Spanje. Met dit concert, geheel in C-groot, ontmoeten de twee grootheden elkaar alsnog, geïntroduceerd door een deeltje van Mozart die in 1787 zijn strijkkwintet in C-groot schreef. In dat jaar ontmoetten Beethoven en Mozart elkaar overigens wel…. Toeval bestaat niet.

Op 11 september mogen we van 20:00 – 21:30 uur genieten van deze prachtige kamermuziek gespeeld door het Penta Quintet. Het wordt een muzikale ervaring van een intiem en uniek concert met kleurrijke, aangrijpende, vernieuwende en verrassende uitvoeringen van muzikale meesterwerken.

Aanmelden

Dit evenement is volgeboekt.
Door u op de reservelijst te plaatsen krijgt u bericht zodra er plaatsen vrij komen.
[forminator_form id="42141"]

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.