Historische Kring Loenen: Lezing Drususgrachten

Datum/Tijd: 04-11-2021, 20:00 - 21:30 uur Locatie: Studio Idee Historische Kring Loenen: Lezing Drususgrachten

[Let op: aanmelden is wel mogelijk, loopt echter niet via Studio Idee maar via de Historische Kring Loenen.]

Vaak denken we wel bekend te zijn met de geschiedenis van de Vecht: van veenriviertje tot druk bevaren trekschuitenroute en tegenwoordig een goed bewaarde aaneenschakeling van landschappelijke en historische hoogtepunten. Dat een deel van de Vecht mogelijk door de Romeinen is gegraven als zogenaamde Drususgracht is daarom een intrigerende gedachte. Nero Claudius Drusus (38 v.Chr. – 9 v.Chr.) was een Romeins generaal onder keizer Augustus. De Drususgracht of -grachten zijn aangelegd ten behoeve van troepentransport van de Rijndelta naar het noorden tijdens een grote militaire campagne tegen de Germanen.

In deze lezing zal, Jan Verhagen- bioloog en archeoloog, onder meer ingaan op de Drususgrachten.

Vanwege de toegangseisen die gehanteerd moeten worden, willen wij u verzoeken voor deze lezing te reserveren via de website: www.hkloenen.nl.

Zaal open om 19.30 uur; Lezing om 20.00 uur duurt 2 keer 45 minuten, er is ruimte voor een pauze, eerste kop koffie/thee gratis.

Toegang is gratis voor leden en voor niet-leden € 3,50. Een kaartje kopen aan de deur blijft mogelijk, maar dan geldt: vol is vol. Maximaal 40 personen

Aanmelden is nog niet mogelijk.

Reacties zijn gesloten.