Kom luisteren en kijk in de keuken van Penta

Datum/Tijd: 20-06-2023, 11:00 - 12:00 uur Locatie: Studio Idee Kom luisteren en kijk in de keuken van Penta

Mini concert PENTA Quintet

Wat een mooie gelegenheid om Penta Quintet te kunnen zien optreden! Penta bestaat uit musici die een passie delen voor het 18e- en 19e-eeuwse kamermuziekrepertoire en een sterke affiniteit hebben voor de authentieke uitvoeringspraktijk. Het bijzondere aan Penta is dat het een strijkkwintet is en het enige in zijn soort is met een vaste samenstelling.

Wat Penta extra bijzonder maakt, is dat ze op historische instrumenten spelen, compleet met darmen snaren en bijbehorende strijkstokken. Dit geeft hun uitvoeringen een unieke klank en brengt het publiek dichter bij de oorspronkelijke geluidservaring van de componisten uit die periode.

Tijdens het mini-optreden op 20 juni kun je genieten van werken van componisten als Mozart, Haydn en de Weense Franz Schubert. Deze componisten hebben prachtige kamermuziekstukken geschreven, en het is altijd bijzonder om ze live te horen, vooral wanneer ze worden uitgevoerd door musici die zich zo nauw verbonden voelen met de muziek en de historische context ervan.

Je bent welkom om te komen genieten van de prachtige muziek die Penta Quintet zal spelen.

Aanvang: 11:00

Toegang: gratis

Aanmelden

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

Reacties zijn gesloten.