Lezing Suzanna Jansen

Datum/Tijd: 03-11-2023, 20:00 - 22:00 uur Locatie: Studio Idee Lezing Suzanna Jansen

Suzanna Jansen komt naar Studio Idee!

Ze vertelt over haar nieuwste boek De omwenteling of de eeuw van de vrouw in Studio Idee, georganiseerd door Boek en Kantoor Marinus van Kralingen. Daarin schetst ze de afgelopen 100 jaar vanuit het perspectief van vrouwen. Een eeuw geleden kregen vrouwen minder loon, werden op hun trouwdag ontslagen, en waren bij wet handelingsonbekwaam. In geen enkele eeuw veranderde het leven van vrouwen zo sterk – en dus dat van ons allemaal. Met dit verhaal van onze moeders en oma’s legt ze tegelijk de wortels bloot van de genderverhoudingen van onze tijd.

 

Over Suzanna Jansen

Suzanna Jansen is schrijfster en verteller. In haar boeken onderzoekt ze het verleden omdat ze het heden wil begrijpen. Het gaat haar om gewone mensenlevens, en hoe grote maatschappelijke ontwikkelingen daarop ingrijpen – armoede, de positie van vrouwen, de noodzaak om kunst te maken tegen de keer in, of wat er gebeurt als er in je land een oorlog uitbreekt.
Als spreekster over haar werk biedt ze haar luisteraars een ander perspectief op onze tijd. In samenwerking maakte ze ook een audiotour, ze creëert luisterwandelingen door het decor van haar boeken, maakt en werkt mee aan theater en vertelvoorstellingen, en heeft nog veel meer plannen

Aanmelden

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

Reacties zijn gesloten.