De politiek en de burger: ouderenbeleid

Datum/Tijd: 25-05-2023, 20:00 - 22:00 uur Locatie: Studio Idee De politiek en de burger: ouderenbeleid

De politiek en de burger: huidige versus gewenste ouderenbeleid

Op 25 mei staat het ‘huidige versus gewenste ouderenbeleid’ op de agenda. Wat heb je nodig als je ouder wordt in onze gemeente en welke ontwikkelingen zijn er gaande?

Behalve de politici, die vertellen wat zij eraan doen, komen drie interessante sprekers vertellen hoe zij ermee bezig zijn:

– Irmgard Michielsen is voorzitter van de Seniorenraad Stichtse Vecht. Zij staat kort stil bij wat dit werk inhoudt en vertelt over haar droom: Stichtse Vecht als een Blue Zone.

– Fer Poncia geeft een korte schets van te verwachten demografische ontwikkelingen.

– Wim Schoonderbeek maakt deel uit van de nieuw opgerichte jong seniorenvereniging ‘Vechtse Plussers’. Hij zal vertellen over de plannen van de initiatiefgroep ‘Knarrenhof’. Dit is een woonvorm met kleine woningen, geschikt voor senioren, maar liefst ook met meerdere generaties bij elkaar in de buurt.

De vier kleine fracties, de SP, Het Vechtse Verbond, Samen Stichtse Vecht en BVNL Stichtse Vecht, krijgen de ruimte om te reageren op de drie inleidingen. Vervolgens kunnen alle andere politieke partijen en alle bezoekers reageren. De twee voorzitters, Joseph Toonen en Frans Sträter, leiden de gesprekken. Zij proberen de gedachten toe te spitsen op wat de gemeente kan betekenen om tot een goed seniorenbeleid te komen.

Aan het eind van de avond is er nog een ronde waarbij de bezoekers alles kunnen vragen en melden wat zij op het hart hebben betreffende het gemeentelijk beleid.

Inloop: 19:30 / Aanvang 20:00

Aanmelden

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

Reacties zijn gesloten.