Proeverij Crémants fantastisch

Afgeslagen kurk (na sabreren)

BUBBELVREUGDE

Prinselijk Proeven uit Loenen aan de Vecht presenteerde een geweldige Spaanse cava (uit de buurt Barcelona) met een wat zware afdronk, en een Italiaanse Franciacorta (Lombardije), gemaakt uit dezelfde druiven als champagne, die elke vergelijking met een dure champagne kon doorstaan. Chabrol Wines uit Amsterdam presenteerde een vrij onbekende droge schuimwijn uit Vouvray, een overheerlijke echte Champagne en een niet te versmaden Crémant de Loire.

Afgelopen vrijdag werd voor een groep enthousiaste liefhebbers een uitermate succesvolle crémantproeverij gehouden. Drie wijndistributeurs presenteerden in deze feest- en bubbelmaand hun beste witte mousserende wijnen.

CuisinoVino uit Hilversum liet ons twee prachtige Crémants de Limoux proeven: de Ma Maison Brut en de Cuvée L Brut van Rosier. Al deze bubbels werden door Ramon van Eldik met schwung middels de sabel van zijn vader geopend. Hiervan acte.

Winnaars waren er die avond niet bespeuren, verliezers waren diegenen die niet gekomen zijn.

Al deze mousserende wijnen stonden aan de top, de drie wijndistributeurs brachten met hun wederwarigheden en enthousiasme een stoot niet eerder in Loenen vertoonde kennisbubbel op gang.

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten.