Over Studio Idee

Studio Idee is opgericht in 2017.

Doel van Studio Idee

Studio Idee heeft als doelstelling om de ruimtes in te zetten als ontmoetingsplek voor bewoners van ’t Nieuwe Kampje en inwoners van Loenen en omstreken (Loenersloot, Nieuwersluis en Vreeland), op een commercieel verantwoorde wijze.

Naamgeving Studio Idee

De naam ‘Studio Idee’ is door een jury van bewoners binnen en buiten ‘t Nieuwe Kampje geselecteerd uit een lange lijst van 170 inzendingen. De jury had verschillende redenen om juist deze naam te kiezen. Volgens de jury heeft de naam veel verschillende betekenissen. Het gedeelte ‘Studio’ doet denken aan studeren, maar ook aan woonstudio -toepasselijk in een wooncomplex, en aan kookstudio – ook toepasselijk want in het pand zijn verschillende mogelijkheden om samen te koken en samen te eten. Het gedeelte ‘Idee’ laat de creativiteit en mogelijkheden van de ruimte zien: iedereen kan hier een idee bedenken of juist uitvoeren.

Bovendien is er een Loenense historie aan de naam ‘Studio Idee’. Jaren geleden bestond er namelijk al een Studio Idee, op de locatie waar nu het café ‘t Amsterdammertje zit. Veel oudere Loenenaren kennen deze plek nog wel…

Logo Studio Idee

logo studio ideeHet logo van Studio Idee is per ongeluk ontstaan, namelijk in eerste instantie was dit bedoeld als een tijdelijk logo. Maar iedereen werd gelijk enthousiast… Er kan erg veel in gezien worden. Ten eerste de plataan, de bekende boom voor ‘t Nieuwe Kampje die iedereen in Loenen wel kent. Maar de boom is opgebouwd uit allerlei handen, in verschillende tinten en groottes. En dat is hier tenslotte ook zo: jong en oud is hier welkom, met verschillende rollen. Samen komen we tot één geheel.

Podcast RTV Stichtse Vecht over Studio Idee.

Reacties zijn gesloten.