Soorten evenementen

Activiteiten voor senioren

(bewoners van ‘t Nieuwe Kampje en omwonenden)

Het Studio Idee dagcafé wordt een paar dagen in de week opengesteld voor een moment samen met koffie of thee, of een maaltijd.

Maar ook voor gezelschapsspelletjes, kaarten, gymnastiek, zingen bij de piano, knutselen, schilderen, kaarten maken, voorlezen uit de krant, geheugenspel en meer.

Studio Idee is een plek om verjaardagen, jubilea en andere feesten te vieren, zoals kerstmis en nieuwjaar.

En tenslotte genieten bewoners en omwonenden graag van optredens van koren en andere artiesten, een modeshow en kledingbeurs, een lezing en van veel andere evenementen, die verderop genoemd worden. Dit soort voorstellen voor activiteiten komen onder meer van Zorggroep de Vechtstreek, de Cliëntenraad, Stichting Welzijn, Historische Kring, Raad van Kerken, de Bibliotheek AVV.

Activiteiten Bibliotheek AVV

Voorbeelden zijn literaire avonden, ‘Taalcafé’ (krant lezen, of Nederlands leren), Tablet- of computer café (hulp en uitleg),  Ouders Lokaal (bespreken van opvoedkundige zaken).

Innovatie en Educatie

FabLab. Een broedplaats voor nieuwe ideeën, kennis delen en meer nog een werkplaats om deze ideeën te concretiseren (met high tech apparatuur).

Repair Lab. Stimulering van de circulaire economie.  Niet zozeer spectaculaire innovatie, maar wel het opdoen van nieuwe technische kennis, met als resultaat (soms) het zelf kunnen herstellen van kapotte spullen.

Kookworkshops oud en jong. Werken met smaakvolle, lokale producten om daar samen in de keuken van Studio Idee een mooi gerecht mee te maken.

Muziekeducatie. Leren, repeteren en uitvoeren. Kinderen die net vertrouwd zijn met een muziekinstrument treden ook af en toe op voor bewoners en omwonenden.

Spelen en Bewegen

Speeltoestellen voor de allerkleinsten naast het terras.
Spelletjesmiddagen voor kinderen. Feesten, bijvoorbeeld Sinterklaas.
Speelhoek in de ruimte van Studio Idee.

Jeu de boules spelen op de banen langs de Rijksstraatweg.

Proeven in de proeftuin/moestuin.

Kunst, exposities en uitvoeringen

 

Reacties zijn gesloten.