Boeklezing: Melkmeisje

Datum/Tijd: 21-04-2023, 20:00 - 22:00 uur Locatie: Studio Idee Boeklezing: Melkmeisje

Schrijver Matthias Rozemond geeft vrijdag 21 april een lezing met lichtbeelden, over zijn nieuwe roman Melkmeisje, en brengt hiermee het wereldberoemde schilderij tot leven.

Het boek speelt in het jaar 1657. De jonge schilder Johannes Vermeer heeft zich danig in de nesten gewerkt met een scabreus doek waarvan half Delft schande spreekt. Ook zijn eigen katholieke schoonfamilie lijkt het vertrouwen in hem op te zeggen. Hoe krijgt Johannes zijn carrière weer op de rit?Tegen het decor van het zeventiende-eeuwse Delft vertelt Melkmeisje het fictieve verhaal van een jonge vrouw en haar rol in het leven van Johannes Vermeer.

Matthias Rozemond (1962) studeerde Duitse taal-en letterkunde. Hij vertaalt boeken en schrijft literaire recensies, schrijft poëzie en publiceerde al meerdere boeken waaronder De duivelskunstenaar over de schilder Jeroen Bosch; Het spel van licht en donker, een roman over de jonge Rembrandt; in 2021 verscheen de roman Amalia, over de grondlegster van ons hedendaagse koningshuis, vorig jaar verscheen het vervolg Hoogheid.

Studio Idee organiseert deze boeklezing in samenwerking met de boekhandel Van Kralingen uit Breukelen.

Aanmelden

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

Reacties zijn gesloten.