Cello Concert

Datum/Tijd: 26-05-2024, 15:00 - 17:00 uur Locatie: Studio Idee Cello Concert
Er is door de eeuwen heen prachtige muziek geschreven voor cello duo, en ook hedendaagse componisten laten zich graag inspireren door deze bezetting. Want wat is er mooier dan één cello….? precies.
Er staat muziek van Boccherini op het programma, een 18e eeuwse componist en zeer begenadigd cellist. Natuurlijk kan een suite van Bach niet ontbreken bij een ode aan de cello. En met het prachtige “Armenische Bilder” van Christian Ernst schuwt het duo ook de 21ste eeuw niet. Kortom; een mooi en afwisselend programma met bekende én verrassende muziek.
Over Noam Staal

Noam Staal (Amsterdam 1987) werd verliefd op de cello op 6-jarige leeftijd en kreeg vervolgens 10 jaar les van Jaap Franken aan de Muziekschool Amsterdam. Hij vervolgde zijn opleiding bij Jeroen den Herder aan het conservatorium van Amsterdam en rondde zijn studie af met een master bij Karlien Bartels in Zwolle in 2017.

Hij is oprichter van Libero Ensemble, een strijkorkest dat uit het hoofd optreedt. Met Berta Garcia Sanz vormde hij jarenlang Duo Cellousy, een veelzijdig cello duo dat de luisteraar verleidt met tango’s, popmuziek en klassieke muziek.

Noam Staal speelt als freelancer bij verschillende  professionele orkesten in Nederland. In 2022 en 2023 speelde hij onder andere in twee pocket opera’s van De Nederlandse Reisopera. Als solist speelde hij Haydns cello concert in C en trad op met talloze koren en fanfare orkesten. Sinds 2021 bespeelt hij een prachtige cello, gemaakt door de Nederlandse bouwer Saskia Schouten naar een model van Rugeri uit 1687.

Over Isabel Vaz
Isabel Vaz werd geboren in Lissabon, Portugal, en begon op zevenjarige leeftijd cello te spelen. Ze voltooide haar bachelor- en masteropleiding aan het Conservatorium van Amsterdam bij Dmitry Ferschtman.
Isabel nam deel aan masterclasses bij cellisten als Gary Hoffman, Márcio Carneiro, Natalia Shakovskaya, Valter Despalj, Giovanni Sollima, Michel Strauss, Antonio Meneses. Ze werd onderscheiden in verschillende nationale en internationale competities, waaronder de 1e prijs in Concurso de Interpretação do Estoril 2016.
In 2015 veroverde ze een plek als tutti celliste bij het Noord Nederlands Orkest. Isabel heeft een duo met concertpianist Vasco Dantas, met wie ze ook de artistieke coördinatie deelt van Algarve Music Series, een internationaal kamermuziekfestival in de Algarve. De afgelopen seizoenen heeft Isabel verschillende solo-optredens gehad met verschillende Europese orkesten, zoals Orquestra de Câmara de Cascais en de Zagreb Soloists.
Over het duo
Noam en Isabel leerden elkaar kennen tijdens projecten van de Reisopera en ervoeren meteen een muzikale klik. Door hun gedeelde liefde voor kamermuziek leidde dit tot deze samenwerking.

Aanmelden

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

Reacties zijn gesloten.