In gesprek met Murat Isik

Datum/Tijd: 22-03-2024, 20:00 - 22:00 uur Locatie: Studio Idee In gesprek met Murat Isik

Op vrijdag 22 maart is schrijver Murat Isik te gast bij Studio Idee. Centraal staat zijn nieuwe boek ‘In de mist van Golden Gate Park’. In de mist van Golden Gate Park gaat over het zoeken naar vrijheid en autonomie, het vinden van een grote liefde, het worden van een schrijver en de onoverkomelijke banden met je familie.

Murat Isik zal tijdens deze avond geïnterviewd worden, en natuurlijk bestaat er de mogelijkheid om vragen te stellen. Dit evenement wordt georganiseerd in samenwerking met Boekhandel Van Kralingen.

Murat Isik is een Nederlandse schrijver van Turkse afkomst, geboren op 11 september 1977 in Izmir, Turkije. Zijn familie verhuisde naar Nederland toen hij vier jaar oud was, en hij groeide op in de Amsterdamse Bijlmer. In 2008 debuteerde Isik met de roman “Verloren grond,” waarmee hij de Bronzen Uil Publieksprijs won.

Zijn doorbraak kwam met de roman “Wees onzichtbaar” in 2017, waarvoor hij de prestigieuze Libris Literatuur Prijs ontving. Dit boek, een coming-of-age-verhaal, is deels gebaseerd op zijn eigen jeugd in de Bijlmer en vertelt het verhaal van een Turks-Nederlandse jongen die opgroeit in de jaren tachtig.

Murat Isik staat bekend om zijn vermogen om maatschappelijke thema’s, identiteit en persoonlijke verhalen op een krachtige en meeslepende manier te verweven. Zijn schrijfstijl wordt vaak geprezen vanwege de diepgaande karakterontwikkeling en de manier waarop hij de lezers betrekt bij de levens van zijn personages.

 

Aanmelden

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

Reacties zijn gesloten.