Kunstlezing Expressionisme in Duitsland

Datum/Tijd: 08-02-2023, 10:30 - 11:30 uur Locatie: Studio Idee Kunstlezing Expressionisme in Duitsland

Op woensdagmorgen 8 februari geeft Frans Strater een interessante kunstlezing over Expressionisme in Duitsland tussen 1905 – 1935.

Het woord ‘expressionisme’ is afkomstig uit het Latijn en betekent letterlijk: expressio, “het uitdrukken” van gevoelens. Het is een stroming in de Europese kunst en de literatuur uit de vroege twintigste eeuw, van 1905 tot 1940. In het expressionisme probeert de kunstenaar zijn, of haar, gevoelens of ervaringen uit te drukken, door een zekere ‘vervorming’ van de werkelijkheid. Het expressionisme wordt ookwel ‘uitdrukkingskunst’ genoemd.

Het expressionisme begon als beweging pas echt een stroming te worden in Duitsland aan het begin van de twintigste eeuw. De belangrijke eerste vertegenwoordigers van het expressionisme waren de kunstenaarsbewegingen Die Brücke en Der Blaue Reiter.

In 1905 werd Die Brücke, die in Dresden opgericht. Oprichters van Die Brücke waren de architectuurstudenten Ernst Ludwig Kirchner, Erich Heckel, Karl Schmidt-Rottluff en Fritz Bleyl.

Tijdens de lezing zal Frans Strater meer hierover gaan vertellen.

Het zal plaatsvinden tijdens de wekelijks koffieochtend op de woensdag tussen 10:00 en 12:00.

Aanmelden

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

Reacties zijn gesloten.