Kunstlezing over Amerikaanse Popart

Datum/Tijd: 19-02-2024, 20:00 - 22:00 uur Locatie: Studio Idee Kunstlezing over Amerikaanse Popart

Frans Strâter heeft opnieuw een boeiend onderwerp gekozen voor de kunstlezing in februari. Hij zal jullie meenemen in de wereld van drie opmerkelijke Amerikaanse kunstenaars: Andy Warhol, Jean-Michel Basquiat en Keith Haring.

Andy Warhol was een invloedrijke figuur in de popart-beweging, bekend om zijn unieke benadering van kunst waarbij hij alledaagse voorwerpen en populaire cultuur verhief tot kunst.

Jean-Michel Basquiat was een neo-expressionistische kunstenaar en een prominente figuur in de kunstscene van New York in de jaren 1980. Op jonge leeftijd begon Basquiat met graffiti en straatkunst voordat hij zich ontwikkelde tot een gevierde schilder.

Keith Haring was een graffiti- en straatkunstenaar die opviel door zijn levendige, cartooneske stijl en het gebruik van felle kleuren. Haring gebruikte zijn kunst als een middel om sociale en politieke boodschappen over te brengen, met thema’s als homorechten, apartheid en aids-bewustzijn.

Gezamenlijk hebben deze drie kunstenaars een blijvende invloed gehad op de kunstwereld.

Hoewel ze elk hun eigen unieke bijdragen hebben geleverd, vertonen deze drie kunstenaars ook overeenkomsten. Allen waren actief in de bruisende kunstscene van New York in de jaren 1980, een periode gekenmerkt door diversiteit, experimentatie en een levendige uitwisseling van ideeën tussen verschillende kunstenaars. Warhol, Basquiat en Haring lieten zich allemaal inspireren door populaire cultuur. Ze gebruikten hun kunst als medium om sociale en politieke boodschappen over te brengen.

Aanmelden

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

Reacties zijn gesloten.