Matthäus-Passion

Datum/Tijd: 30-03-2023, 10:30 - 12:00 uur Locatie: Studio Idee Matthäus-Passion

De Matthäus-Passion is een muziekstuk van Johann Sebastian Bach over de laatste dagen van Jezus.  Het vertelt het lijdensverhaal van Jezus Christus, vanaf het Laatste Avondmaal tot zijn kruisiging, zoals dat is beschreven in het Evangelie van Matthäus. In de Matthäus-Passion van Bach is Jezus vooral een mens die verschrikking na verschrikking meemaakt: marteling, verraad door zijn dierbaren en een eenzame dood. Een intens verhaal dat nog steeds aanspreekt. Want of je nu gelovig of niet gelovig bent, het verhaal goed kent of niet, of veel of weinig weet over de muziek, de Matthäus zit vol menselijke en emotionele thema’s, die iedereen herkent.

Reinette Thiadens zal ons gidsen door de Matthäus-Passion en vertellen waar je speciaal op moet letten tijdens het luisteren. 

Violiste Reinette Thiadens studeerde viool bij Carlo van Neste aan het Conservatorium van Utrecht en behaalde haar Solistendiploma met onderscheiding. Naast diverse kamermuziek ensembles speelde ze ook mee in de serie virtuoos aan de Vecht en Virtuoos aan de Amstel. Zij was Jurylid van het Prinses Christinaconcours en was als docente verbonden aan het Amsterdam’s Conservatorium.

Aanmelden

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

Reacties zijn gesloten.