Tango met een tuinkabouter

Datum/Tijd: 19-10-2022, 10:00 - 12:00 uur Locatie: Studio Idee Tango met een tuinkabouter

De betoverende correspondentie van een wijze, oude dame met haar tuinkabouter

Schrijver Lyda Westerink vertelt over haar roman ‘Tango met een tuinkabouter’

Op woensdagochtend 19 oktober 2022 is schrijver Lyda Westerink van 10.00 – 12.00 u te gast met haar roman ‘Tango met een tuinkabouter’. Zij vertelt over het ontstaan van dit verhaal en gaat er uiteraard ook veel uit laten horen. Tango met een tuinkabouter is het verhaal van de oude weduwe Betty Bergstra, die op een dag een brief ontvangt van… haar tuinkabouter! Hij is uit haar tuin vertrokken om echt te gaan leven, maar heeft geen idee hoe dat moet en doet een beroep op haar levenswijsheid. Na enig aarzelen schrijft Betty hem terug en dit is het begin van een betoverende, soms ontroerende en bij vlagen hilarische briefwisseling. Betty ontdekt dat je nooit te oud bent om met een tuinkabouter te corresponderen, een tuinkabouter bovendien die niet alleen magie met woorden bedrijft, maar eigenlijk ook best wel wijs is.

Een greep uit de recensies: ‘ontroerend filosofisch verhaal over vergankelijkheid en liefde’, ‘een boek met humor en een aangename lichtheid’, ‘de brieven getuigen van joie de vivre en levenswijsheid’. Lezers reageerden onder meer met: ‘een betoverende leeservaring’, ‘levenswijsheid met een glimlach, zonder hoogdravend gedoe’, ‘groots verhaal van het kleine leven’ en ‘als je het boek uit hebt, ga je zowel Betty als de tuinkabouter missen’.

Lyda Westerink is schrijver en journalist. Jarenlang begeleidde ze auteurs uit het zakenleven, tegenwoordig geeft ze vanuit haar Sprookjescafé cursussen en workshops creatief schrijven. Met haar roman ‘Tango met een tuinkabouter’ wil ze het magisch denken, dat bij kinderen nog zo vanzelfsprekend is, ook bij volwassenen aan het werk zetten. Waarom je zou geloven in een tuinkabouter die je ten dans vraagt? Omdat het te mooi is om het níet te geloven, hoe oud je ook bent!

www.tangometeentuinkabouter.nl

Aanmelden

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

Reacties zijn gesloten.